leiden

 
“Hora est”

“Hora est”

 

Informatie en kosten fotografie promotie leiden

Beste Promovenda/Promovendus,

Dank voor jouw belangstelling voor informatie omtrent fotografie tijdens jouw promotieceremonie (en receptie/feest). Hieronder volgt een overzicht van wat je kunt verwachten en van mijn tarieven.

Zeer regelmatig fotografeer ik promoties aan de universiteit van Leiden; ik ken de locatie, de gebruiken en de regels die gelden aangaande fotografie.
Als voorbeeld van eerdere resultaten kun je een beknopt overzicht vinden op mijn website onder: www.jkimages.nl/promoties
Veel meer beelden zijn te vinden op mijn facebookpagina JKimages.nl in het album: promoties/graduations.

Ik fotografeer naast de belangrijke momenten met jezelf, ook jouw paranimfen, de opponenten en zoveel mogelijk de aanwezigen bij de promotie,met nadruk op jouw geliefden. Ik let hierbij op mooie momenten, op sfeer, interacties tussen de aanwezigen en ik maak fraaie - onbewaakte - portretten. Uiteraard zijn er ook genoeg overzichtsbeelden. Dit alles zodat je een bijzonder fotoverslag krijgt van een voor jou bijzondere dag. Vanzelfsprekend is het mogelijk om, indien gewenst, ook geposeerde (groeps)foto’s te maken. (De beste tijd hiervoor is sowieso na afloop van de ceremonie en als de commissieleden je hebben gefeliciteerd.)

Je zult de beschikking krijgen over de mooiste resultaten, die ik digitaal aanlever via Wetransfer.com.
Ik lever de foto's als jpg-bestand in twee formaten: alle foto's in hoge resolutie én alle foto's in een verkleind, webgeschikt formaat (voor gebruik in emails en op social media).
Alle foto’s zijn door mij in mijn stijl nabewerkt.
Alle foto's zijn volledig vrij van rechten en zonder verdere kosten door jou te gebruiken.
In de regel is de fotoreportage na circa twee werkdagen gereed.

Als extra dienstverlening zijn de foto's ook in een online webalbum te bekijken. Het webalbum is afgeschermd met een wachtwoord zodat alleen jij en jouw gasten de beelden kunnen zien. De foto's staan drie maanden online en zijn ook eventueel in print na te bestellen via het webalbum. Na drie maanden wordt het album automatisch afgesloten en verwijderd.
Laat even weten of je een voorbeeld album wilt bekijken: ik kan je dan tijdelijk toegang geven tot een recente fotoreportage.

De kosten bedragen € 250 (incl. BTW).
Hiervoor fotografeer ik vanaf 15 minuten vóór aanvang en vervolgens 45 minuten vanaf "Hora est". (Fotografie tijdens de verdediging zelf is in Leiden niet toegestaan.) Met fotografie van dit uur kun je ongeveer 125 foto's verwachten. Je krijgt beelden van de voorbereiding in het Academiegebouw (bijv. het gesprek met de Pedel), de intermezzo na “Hora est” als de commissie zich terugtrekt voor beraad, hun terugkomst, overhandiging van de bul, de laudatio en een eerste indruk van de receptie (circa 20 minuten.)
Mocht je willen dat ik langer tijdens de receptie fotografeer, dan kan dat ; ik reken € 100 (incl. BTW) voor elk aansluitend half uur.

Wil je mij langer dan 1 uur extra inhuren, dan ga ik graag met je in gesprek wat je wensen/ideeën zijn om zo tot een goede totaalprijs te komen.
Mijn (digitale) factuur ontvang je zodra de fotoreportage gereed is en kun je via een bankoverschrijving voldoen.

Op mijn LinkedIn-profiel staan diverse referenties van promovendi die jou zijn voorgegaan en mij hebben ingehuurd.